VÍŤAZ BOXING ONE
CHAMPIONSHIP 2008 JE ZO SLOVENSKA !
Nitrianski boxeri v spolupráci s BC Galanta vyhrali nadnárodnú ligu seniorov BOXING ONE CHAMPIONSHIP 2008 ! Keď vznikala, tak sme informovali, že je len začiatkom pre pripravovanú euroligu so širším zastúpením štátov. Plán sa stal skutočnosťou a v septembri sa začína medzinárodná liga pod tým istým názvom, ale za účasti družstiev z Maďarska, Rakúska , Českej republiky, Poľska a Slovenska (Nitra). Začiatok európskej súťaže bol hlavným dôvodom predčasného ukončenia prvého ročníka BOXING ONE. 

Vráťme sa však k tomuto prvému ročníku. Box Club Stavbár Nitra vyhral všetky zápasy a bol po prvej časti jasným víťazom, nakoľko maďarské družstvá získali len po jednom víťazstve a mali veľkú bodovú stratu. Vedenie ligy  ukončilo prvý ročník a  BC Stavbár Nitra získal pohár za víťazstvo. Pohár Nitranom odovzdal na slávnostnom vyhodnotení manažér súťaže pán Zoltán Nagy z Maďarska. V súťaži vystupoval BC Stavbár Nitra v spolupráci s KO BC Galanta, kde je trénerom Tomáš Kovács, ktorý bol manažérom Nitry pre túto súťaž a bez ktorého pomoci by sme vstup do medzinárodnej súťaže nezvládli. V súčasnosti je BC Stavbár Nitra stabilizovaným klubom a jeho hlavnou devízou je vyrovnaný, silný hráčsky káder a výborná atmosféra v družstve. Samozrejme, že máme aj posily. Na hosťovaní sú Radoslav ŠIMON a Dominik MILKO z BC Slovakia Bratislava  a Ľudovít SZELLE z ŠKB Spartak Komárno. Šimon a Milko odboxovali po jednom zápase, Szelle ešte nenastúpil. Všetci traja sa však  v Nitre striedavo pripravujú a verím, že budú posilou. Dôležitý je však fakt, že máme dostatok vlastných odchovancov, ktorí majú výkonnosť, aby podľa potreby dopĺňali družstvo. Sú to hlavne Matúš BABIAK, Rastislav HRUŠKA, Matej KOČICA, Marek KÁČER, Michal BABIAK a juniorský reprezentant Dávid ZŐLD, ktorý bude môcť do bojov nastúpiť už na jar. Kostru družstva tvoria reprezentanti Tomáš VAŇO, Pavol HLAVAČKA, Michal SPIŠIAK, Tibor VARGA, Radoslav ŠIMON a Michal HROMEK, ktorých dopĺňajú skúsení Tibor ŠABÍK, Ján BALOG, Dominik MILKO, Michal KINCEL, Peter BEZUŠKA a Ludovít SZELLE.
Prezident BC Stavbár Nitra Dušan VAŇO ďakuje za výbornú prácu v pozícii manažéra Boxin One a za spoluprácu Tomášovi KOVÁCSOVI
 
Ďalším dôležitým bodom stabilizácie klubu je podpora mesta Nitra a my veríme, že sa mestu za túto podporu odplatíme dobrou reprezentáciou na medzinárodnej úrovni. Nová medzinárodná liga bude mať vysokú úroveň, predstavia sa v nej viacerí reprezentanti svojich krajín. Tak silné  družstvá v Nitre ešte neboxovali a priaznivci boxu sa na tieto zápasy veľmi tešia. Mesiace júl a august sme absolvovali tvrdú prípravu. Chlapci majú za sebou kondičnú prípravu v Tatrách, niektorí aj v Topoľčiankach a ďalšie sústredenie v domácej hale v Nitre. V súčasnosti sme v období intenzifikácie, keď pracujeme na rýchlosti,  výbušnosti, obratnosti a posledné týždne pred súťažou venujeme technicko-taktickej príprave a špecializácie. V pláne je aj prípravný zápas,  kedy 6.9.2008 v Nitre privítame Ostravu. Samotná súťaž pre nás začína 12.9. zápasom v Győri. 
TEXT:
www.boxclubnitra.tym.sk
Pablo Software Solutions