PRÍPRAVNÉ STRETNUTIE
BC Stavbár Nitra vs BC Ostrava
12 : 8

V záverečnej príprave na nový ročník medzinárodnej ligy BOXING ONE odboxovali boxeri BC Stavbár Nitra prípravné stretnutie s českým družstvom BC Ostrava. Víťazstvo 12 : 8. Družstvo Ostravy sa pripravovalo na Grand Prix Slovakia do Dubnice nad Váhom.  Predvedené výkony potvrdili dobrú letnú prípravu.  Aké cenné víťazstvo je z družstvom Ostravy si musí uvedomiť každý po porovnaní podmienok oboch družstiev. Ostrava má za jeden mesiac 3x väčší rozpočet ako Nitra za celý rok. Základ družstva tvoria profesionáli  s výbornými podmienkami a stará sa o nich profesionálny realizačný team. Nitra nemá ani jedného profesionála a funkcionári sú všetko neplatení dobrovoľníci. Naše družstvo tvoria hlavne vysokoškoláci, študenti Športových gymnázií a chlapci športujúci popri zamestnaní.  BC Ostrava sa pravidelne prebojuje do play off Českej extraligy a končí na medailových miestach. Takže súper na rozboxovanie  pred ligou ako sa patrí!
K jednotlivým zápasom: Vo váhe do 57 kg Tomáš VAŇO vyhral s víťazom MT GP Ostrava, Eduard KHAČATRIANOM na body, vo váhe do 60 kg remizoval Henrich BAGIN s Róbertom BÍLIKOM vo váhe do 64 kg porazil na body Michal SPIŠIAK Lukáša GORECKÉHO, vo váhe 69 kg boli dva zápasy, v prvom Michal BABIAK porazil Ondreja KUBANÍKA r.s.c. v 3. kole a Pavol HLAVAČKA vybodoval Milana ŠÁTEKA. Vo váhe do 75 kg remizoval Ľudovít SZELLE s Jozefom SOJKOM. Ďalšie dva zápasy boli  vo váhe do 81 kg Radoslav ŠIMON s Marekom ŠPRINGLOM remizoval a Tibor ŠABÍK podľahol na body českému reprezentantovi Jánovi SOJKOVI. Do 91 kg bola tiež remíza medzi Dominikom MILKOM a Richardom SKUPIEŇOM a vo váhe nad 91 kg vyhral po diskvalifikácii nášho Róberta MATUŠÍKA Pavel PAŠČÁK. Paščák inkasoval ťažké údery, nebol schopný ďalšieho boja, rozhodca zakričal „stop!“, Matušík však ešte súpera znovu zasiahol a bol  diskvalifikovaný, čím sa pripravil o jasné víťazstvo.

V dvoch predzápasoch sa predstavili boxeri z novovzniknutého boxerského klubu v Topoľčanoch a ukázali dobrú pripravenosť. Miroslav ČEPKO podľahol na body Matejovi BUXAROVI a Pavol KOVÁČIK prehral r.s.c. v 3. kole Marekom KÁČEROM.    
Tréneri Ing. Tibor HLAVAČKA (v ringu) a Peter BACSKOR pripravujú do ďalšieho kola Tibora ŠABÍKA

VÝSLEDKY JEDNOTLIVÝCH ZÁPASOV
v tabuľke
TEXT a FOTO:
www.boxclubnitra.tym.sk
Pablo Software Solutions