II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA 2008
Oblasť ZÁPAD, 4. kolo
DUBNICA nad VÁHOM, 24. mája 2008
Dňa 24. mája 2008 sa za účasti 67 boxerov (mladší žiaci - 11, starší žiaci - 19, juniori - 16, mládež - 18, seniori - 3) z 12 oddielov (BC Slovakia Brarislava, ŠKP Bratislava, BC Dubnica nad Váhom, BC Galanta, KO BC Galanta, ŠKB Spartak Komárno, BC RTJ Malacky, Box-Thajbox Club Nové Zámky, OBK Tomášikovo, BC Trnava, BC Ružinov, BC Olomouc) uskutočnilo v tréningovej priestoroch Mestskej športovej haly v Dubnici nad Váhom 4. kolo II. Slovenskej dorasteneckej ligy, ročník 2008 - oblasť Západ. Štvrté kolo tejto súťaže vyhral oddiel BC Galanta s 64  bodmi, pred KO BC Galanta s 61 bodmi a BC Dubnica nad Váhom so 47 bodmi. Po štyroch kolách je na čele BC Galanta so ziskom 261 bodov, pred KO BC Galanta so 117 bodmi a OBK Tomášikovoso 76 bodmi.  Podujatie malo dobrú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Branislav MITOŠINKA z Novej Dubnice. Na bodoch a v ringu sa striedali rozhodcovia: Ing. Miroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava), Mgr. René JUST (AIBA, Vrbové), Branislav MITOŠINKA (EABA, Nová Dubnica), Vladimír SKALICKÝ (I. trieda, Trenčín), Vladimír BELKA (I. trieda, Nitra). Činnosť Športovo-technickej komisie vykonával jej člen Karol OREL (Trenčianske Stankovce). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. Martin STRATENÝ (Dubnica nad Váhom).

Štvrté kolo II. SDL - oblasť Západ, prebehlo v Dubnici nad Váhom dňa 24.mája 2008. Boxovalo sa v ringu špeciálnej boxerskej telocvične ŠH. Na podujatí sa prezentovalo 67 boxerov z 11 oddielov SABA a hosťa z ČBA, olomouckej DUKLY, pod vedením Alexandra Bőgiho. V búrlivej atmosfére, ktorú vytvorili rodičia, funkcionári i domáci fanúšikovia a hlavne povzbudzujúci športovci, prebehlo 29 súbojov, keď z titulu vekových, hmotnostných a výkonnostných rozdielov neboxovalo až 9 z odvážených boxerov. Na podujatí chýbali boxeri BC Stavbár Nitra, ZRMS Komárno a celý rad ďalších oddielov SABA. POVAŽAN Nové Mesto  nad Váhom štartoval v Slovenskom Novom Meste, kde sa štyria jeho boxeri zúčastnili aj kola skupiny Východ.

Najpočetnejšie zastúpenie mal už tradične BC Galanta, po
ňom KO BOX Galanta a domáci BC Dubnica, kde je evidentné systematické a výrazné napredovanie v mládežníckom boxe.
V ringu dostali príležitosť začiatočníci, pokročilí i vyspelí. Prekvapením boli výkony aktérov v niektorých súbojoch začiatočníkov, napr. Patrik KUPEC (BC TT) vs Martin KVASNICA (BC DCA/, Walter MÉSZÁROS (BCS BA) vs Adam BUČEK (BC TT) či Tomáš FIALA (BCS BA) vs Jozef KROŠLÁK (BC TT). Veľmi dobrú úrove
ň mali duely Viliam TANKÓ (OBKT) vs Adam RIGO (BC GAL), Jaroslav POLLÁK (BCS BA) vs Pavol ZÁBOJNÍK (BC DCA), Patrik KOVÁCS (KO GAL) vs Dániel HERCEG (OBKT), Filip KIRNÁG (ŠKP BA) vs Dávid ORBÁN (KO GAL), Attila KISS (BC GAL vs Daniel BUGA (ŠKP BA), Robert BARABÁŠ (KO GAL) vs Krisztián LAKATOŠ (BC GAL), nuž a tou povestnou čerešňou na šľahačke boli súboje Zdeněk ČERNÝ (Olomouc) vs Mário LAKATOS (ŠKB KN), Nikolas TANKÓ vs Jozef RIGO, obaja z BC GAL a Tibor KRUŽEL (BC TT) vs Ladislav TAKÁCS (BC GAL). Duel L. Takácsa s T. Kruželom (17:14) bol vyvrcholením kola, priniesol box veľmi vysokej úrovne a bol prínosom pre výkonnostný rast oboch boxerov, hoci pred dvomi mesiacmi už spolu a práve v Dubnici, boxovali. Dnešný zápas bol však o triedu kvalitnejší, zásluhou oboch aktérov.

Spomedzi jednotlivcov, by som pre potreby reprezentačného trénera mládeže upozornil na výkony Mária LAKATOSA (ŠKB KN), Krisztiána LAKATOŠA (1993 - 63 kg, BC GAL), Tibora KRUŽELA (BC TT), Nikolasa TANKA a Ladislava TAKÁCSA z BC GAL. V ringu sa po dlhej odmlke objavil aj Miro KOVÁCS (BC DCA - 51 kg), nemal však súpera, ktorý by ho bol výkonnostne preveril.

Organizácia podujatia nemala chybu, pravda s pripomienkou, že do riadenia športovej stránky, ktorá je záležitosťou odborných kruhov zväzu, sa domáci „nemiešali“ a tak po polhodine váženia bolo treba ratovať podklady pre žrebovanie. Kolo, pod taktovkou Bra
ňa MITOŠINKU, ktorý však ringoval aj bodoval, rozhodovali ešte Mgr. René JUST, Vlado SKALICKÝ a Vladimír BELKA. ŠTK zastupoval a PC obsluhoval Karol OREL, žrebovanie riadil Ivan ZELENÁK. Rozhodovanie bolo korektné (PC má svoje čaro), ukrivdený sa nemohol cítiť nikto. VV SABA na tomto podujatí svoje zastúpenie nemal.
Tréner BC Slovakia Bratislava Martin STRASZER pripravuje do ďalšieho kola svojho zverenca, žiaka Jaroslava POLLÁKA
Tréner BC Trnava Bruno HAUER so svojim zverencom
Patrikom KUPCOM čakajú na vyhlásenie výsledku zápasu

VÝSLEDKY ZÁPASOV
d
ňa 24. mája 2008
Súboj MD hmotnosti do 86 kg medzi Martinom STAŠOM
z ŠKP Bratislava (červený) a Arpádom BITTO z KO BC Galanta priniesol nesmiernu bojovnosť oboch
Rozhodca Vladimír SKALICKÝ dvíha ruku víťazovi váhy do 69 kg SD Valterovi MÉSZÁROSOVI z BCS Bratislava po víťazstve nad Adamom BUČEKOM z BC Trnava

PORADIE ODDIELOV
na štvrtom turnaji
Zo súboja žiakov do 45 kg vyšiel víťazne Denis BENČIČ z BC Slovakia Bratislava po víťazstve nad Júliusom DŐME
z BC Galanta

PORADIE ODDIELOV
po štyroch turnajoch
Tréneri KO BC Galanta Tomáš KOVÁCS (vpravo) a Tibor VARGA sekundujú žiaka Michala MICHALÍČEKA
Rozhodca Ing. Miroslav JAKUBÍK označuje zdvihnutím ruky ako víťaza hmotnosti do 69 kg Jozefa KROŠLÁKA
z BC Trnava po víťazstve nad Tomášom FIALOM
z BC Slovakia Bratislava
Rozhodca Branislav MITOŠINKA  dvíha ruku na znak víťazstva Pavlovi ZÁBOJNÍKOVI z BC Dubnica n./V. po víťazstve nad Jaroslavom POLLÁKOM z BC Slovakia Bratislava
FOTO:
Marta KRESÁČOVÁ
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions