II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA 2008
Oblasť VÝCHOD, 4. kolo
SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO, 24. mája 2008
Dňa 24. mája 2008 sa za účasti 38 boxerov (mladší žiaci - 1, starší žiaci - 6, juniori - 16, mládež - 11, seniori - 4) zo 6 oddielov (BC Lokomotíva Košice, BC Lučenec, Box Team Lučenec, BC Agent 007  Team Slovenské Nové Mesto, BC Považan Nové Mesto nad Váhom, BC Győngyős - HUN) uskutočnilo v Box areáli Slovenské Nové Mesto 4. kolo II. Slovenskej dorasteneckej ligy, ročník 2008 - oblasť Východ. Štvrté kolo tejto súťaže vyhral oddiel BC Lokomotíva Košice so 61  bodmi, pred BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto s 52 bodmi a BC Lučenec s 26 bodmi. Po štyroch kolách je na čele MŠK Vranov nad Topľou so ziskom 142 bodov, pred BC Lokomotíva Košice so 109 bodmi a BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto s 52 bodmi.  Podujatie malo slušnú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Štefan MAJOROSI z Košíc. Na bodoch a v ringu sa striedali rozhodcovia: Viktor VAĽKO (AIBA, Košice), Belo ČIŽMÁR (I. trieda, Košice), Jozef TAŽÍK (II. trieda, Košice), Eva KOVÁCSOVÁ (II. trieda, Košice). Činnosť Športovo-technickej komisie vykonávala jej členka Eva KOVÁCSOVÁ (Košice). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. Ivan HEČKO (Slovenské Nové Mesto).

V Slovenskom Novom Meste bolo celkovo 38  borcov zo šiestich oddielov - BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto, BC Lokomotíva Košice, BC Lučenec, BT Lučenec, BC Považan Nové Mesto nad Váhom, BC Győngyős. Hlavný rozhodca Štefan Majorosi pri losovaní dokázal spáriť 18 celkom vyrovnaných dvojíc. Dvaja borci neboxovali, pretože nemali vo svojej hmotnostnej kategórii súpera.

Z jednotlivcov ma upútali do 66 kg Tomáš ZŐLD z Box Team Lučenec, ktorý s domácim Glónerom nemal prehratý zápas. Na druhej strane borec Béla GLÓNER (BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto) disponuje veľkým fyzickým fondom. Treba s ním pracovať hlavne na technike úderov, aby neboxoval fackami.

V hmotnosti do 75 kg musím spomenúť hneď troch borcov. Štefan FIRMENT z Lokomotívy Košice sa ukázal ako skúsený sebavedomý borec, ktorý sa určite chce dostať do reprezentácie. Ďalej v tejto váhe borec Peter CZOBOR z BC Lučenec podobne ako Firment ťažil zo skúseností. Ľúbila sa mi jeho rozvaha a um ktorý vložil do zápasu. Do tretice v 75-ke musím spomenúť Dominika KRÁTKEHO z Považanu Nové Mesto nad Váhom, ktorý napriek tomu, že je nováčik dokázal poraziť už vyboxovaného Tomáša FILU z Lokomotívy Košice.

Turnaj bol za výdatnej pomoci JUDr. Janka NOVOTNÉHO organizovaný na solídnej úrovni. Vďaku treba vysloviť prezidentovi klubu BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto Mikulášovi VAREHOVI, ktorý celé podujatie sponzoroval. Veľká škoda, že chýbali niektoré kluby, ktoré by určite prispeli ku kvalite podujatia.

Vzhľadom na blížiace sa MAJSTROVSTVÁ SR doporučujem čo najskôr sa vrátiť k starým zaužívaným váham 63,5 kg, 67 kg, 71 kg. Veď len na tomto podujatí bolo sedem borcov vo váhe do 75 kg a niektorí mali bližšie k váhe 71 kg, ktorá momentálne neexistuje. Zavedenie týchto váh by určite privítali všetky kluby.
Rozhodca Viktor VAĽKO a členka ŠTK SABA Eva KOVÁCSOVÁ v príprave protokolu
Rozhodca Jozef TAŽÍK (II. trieda, Košice) sa pripravuje vyhlásiť víťaza  v hmotnosti do 69 kg Kamila JANOČKA z BC Lokomotíva Košice, ktorý  zvíťazil nad svojim oddielovým kolegom Jakubom GOLIŠOM

VÝSLEDKY ZÁPASOV
d
ňa 24. mája 2008

PORADIE ODDIELOV
na štvrtom turnaji
Príprava pred začiatkom stretnutí

PORADIE ODDIELOV
po štyroch turnajoch
Rozhodca Štefan MAJOROSI upozorňuje borcov, že po gongu začne ich súboj
Rozhodca Belo ČIŽMÁR dvíha ruku na znak víťazstva DOBRÁDY Zsoltovi z Győngyősu po víťazstve nad Marekom OLÁHOM z BC Lučenec
Rozhodca Viktor VAĽKO čaká na vyhlásenie výsledku zápasu medzi Tomášom ZŐLDOM z Box Team Lučenec
a Bélom GLÓNEROM z BC Agent 007 Team SNM
Predsednícky stôl, zľava: František KUŠNÍR - hlásateľ, JUDr. Ján NOVOTNÝ - šéf protokolu, pani NOVOTNÁ - zapisovateľka, Štefan MAJOROSI - hlavný rozhodca
4. kola II. SDL 2008 v Slovenskom Novom Meste
Jeden z oddielov, ktorý sa na II. SDL v Slovenskom Novom Meste zúčastnil. BC Považan Nové Mesto nad Váhom do Slovenského Nového Mesta priviedol tréner František HORŇÁK (stojí tretí z prava)
TEXT:
František HORŇÁK
FOTO:
Eva KOVÁCSOVÁ
Porada rozhodcov, zľava: Belo ČIŽMÁR, Štefan MAJOROSI, Viktor VAĽKO
Pablo Software Solutions