3. kolo medzinárodnej ligy seniorov
BOXING ONE
NITRA, 14. júna 2008

Medzinárodná liga BOXING ONE Championship 2008 v réžii Slovákov.
                       BC Stavbár Nitra a KO BC Galanta - BC Kőszeg  12 : 2 !

Dňa 14. júna 2008 sa v nitrianskej športovej hale Olympia konalo posledné jarné kolo medzinárodnej ligy BOXING ONE medzi domácim BC Stavbár Nitra v spojení s KO BC Galanta a BC Kőszeg zo západu Maďarska. Družstvo z Kőszegu bolo oslabené o reprezentanta Sziliho vo váhe do 75 kg, malo však v zostave ďalších boxerov, ktorí už okúsili maďarskú reprezentáciu a sú medzinárodne skúsení - Hodosi, Némes a Tóth. Výborná divácka kulisa v naplnenej ŠH Olympia, vedená fantastickým fankludom KO BC Galanta bola svedkom vydareného Galavečera a jednoznačného víťazstva našich boxerov. Družstvo Nitry a KO Galanty je jasne v čele BOXING ONE.

Aktéri medzinárodnej ligy v Nitre:

Zástupca BOXING ONE Championship 2008 - manažér Bolla SZILÁRD z Maďarska a Tomáš  KOVÁCS manažér pre Slovensko.
ŠTK - Karol OREL, doktorka - MUDr. Silvia BYTELOVÁ, hlásateľ - Ivan DOVIČOVIČ, časomiera- Mário LENČÉŠ. Rozhodcovia: Hlavný rozhodca: Mgr. René JUST, ďalej Ing. Zoltán BÉNYI a Mikuláš BENCSÍK.

Program Galavečera bol doplnený dvoma predzápasmi a vystúpením dievčat v športovom aerobiku a tanečnej skupiny. Práve zaujímavé predzápasy navodili dobrú atmosféru, keď kadeti Henrich BAGIN z BC Stavbár Nitra a Róbert BARABÁŠ z KO BC Galanta bojovali ako o titul majstra sveta a muži Michal BABIAK z BC Stavbár Nitra a Vladimír MALÍK z Box-Thajbox-Club Nové Zámky rozdávali tvrdé údery, po ktorých boli striedavo počítaní ringovým rozhodcom. Zápas ukončila pani doktorka, pre zranenie súpera a tak vyhral Michal Babiak.

Priebeh bojov BOXING ONE:

57 kg - Tomáš VAŇO vs BARANYAI Rajmond 
(RSC, 1. kolo)

Samotné stretnutie medzinárodnej ligy už tradične začal dobre pre Nitru suverénny Tomáš Va
ňo. Vekom a počtom zápasov boli vo váhe do 57 kg  skoro rovnakí boxeri, výkonnostne však bol veľký rozdiel . Maďarský boxer po presných úderoch na spodok nebol schopný pokračovať v boji a prehral r.s.c..

60 kg - Ján BALOG vs HODOSI Zsolt  (na body, 25 : 7)

Odborníci si prišli „na svoje“ v zápase dvoch reprezentantov. Presnejší, razantnejší a skúsenejší Balog však v zápase jasne dominoval.

64 kg - Michal SPIŠIAK vs NÉMES Erik  (RSCI, 3. kolo)

Stále sa zlepšujúci Spišiak nastupoval na zápas s veľkým hendikepom. Zo sparingov mal zlomený nos. Bolo len otázkou času, kedy sa zranenie obnoví a zabráni Michalovi pokračovať v dobrom, vyrovnanom zápase.

69 kg - avol HLAVAČKA vs TÓTH József  (vzdaním, 3. kolo)

Pavol Hlavačka boxoval po dlhom čase pred domácim publikom. Možno aj preto viac pritvrdil svoj spôsob boja a inak dobrý mladý maďarský reprezentant ledva ustál záver druhého kola. Tréner maďarského družstva však svojho boxera už do ďalšieho kola nepustil a ďalší boj vzdal.

75 kg - Tibor VARGA vs SCHERMEN Róbert  (na body, 11 : 0)

Tu sa očakával dobrý zápas medzi našim Tiborom Vargom a maďarským reprezentantom Szilim. Toho však nahradil mladý Scherman, ktorý bol síce odolný, ale na vyrovnaný zápas s našim boxerom nemal.

81 kg - Tibor ŠABÍK vs BENCZE István  (na body, 14 : 5)

Tibor Šabík milo prekvapil výborným, koncentrovaným výkonom. Veľmi dobre si rozložil sily a skúsenejšieho boxera s prehľadom vybodoval.

91 kg - Michal HROMEK vs KISS István  (na body, 7 : 3)

Hosťujúci boxer Kiss mal síce od nášho Michala Hromeka o 50 vybojovaných stretnutí viac, v ringu to však vyzeralo skôr naopak.  S prehľadom boxujúci Hromek sa pomaly stáva oporou družstva a podobné zápasy mu dávajú potrebné skúsenosti pre medzinárodný ring.

Družstvo BC Kőszeg, zľava: BARANYAI Rajmond, HODOSI Zsolt, NÉMES Erik, TÓTH Jźsef, SCHERMEN Róbert, BENCZE István, KISS István
Spojené družstvo BC Stavbár Nitra s KO BC Galanta, zľava: Tomáš VAŇO, Ján BALOG, Michal SPIŠIAK, Pavol HLAVAČKA, Tibor VARGA, Tibor ŠABÍK, Michal HROMEK a tréner Ing. Tibor HLAVAČKA

Výsledky BC Stavbár Nitra a KO BC Galanta skvele reprezentujú slovenský box. Medzinárodná liga BOXING ONE je v prvom ročníku, ale získala si už veľký ohlas a záujem v ČR a Poľsku. Prebiehajú rokovania, ktoré môžu medzinárodnú súťaž posunúť oveľa ďalej a tým veľmi pomôcť celému boxu. Veď aj stretnutie v Nitre celé točila Maďarská televízia. Okrem nej tam boli aj ďalšie dve televízne spoločnosti, zástupca Slovenského rozhlasu a tlačových médií. Propagácia je to, čo nášmu boxu už dávno chýbalo. No a teraz je v tej propagácii aj úspešnosť, veď slovenské družstvo vedie medzinárodnú ligu.

KONEČNÝ VÝSLEDOK ZÁPASU:

BC Stavbár Nitra, KO BC Galanta vs BC Kőszeg
12 : 2

Tvrdý a neúprosný bol súboj medzi mladými boxermi v hmotnosti do 57 kg BARANYAI Rajmondom z Kőszegu (červený) a Tomášom VAŇOM z Nitry
Rozhodca Mikuláš BENCSÍK dvíha ruku na znak víťazstva Tomášovi VAŇOVI z Nitry po víťazstve nad BARÁNYAI Rajmondom z Kőszegu


VÝSLEDKY v TABUĽKE
Jednoznačný mal priebeh zápasu medzi TÓTH BARNA Józsefom z Kőszegu a Pavlom HLAVAČKOM z Nitry
V hmotnosti do 69 kg zvíťazil Pavol HLAVAČKA z Nitry nad TÓTH BARNA Józsefom z Kőszegu
FOTO:
Martin HAVRAN
TEXT:
Ing. Tibor HLAVAČKA
Pablo Software Solutions