PRÍPRAVNÉ STRETNUTIE v BOXE SENIOROV
BC AGENT 007 Team SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO vs BOXING CLUB GALANTA
Boxeri BC Galanta, doplnení borcami z BC SLOVAKIA Bratislava, BC Trnava a OBK Tomášikovo (CTM Galanta), zavítali dňa 5. júla 2008 do Slovenského Nového Mesta, na pozvanie vedenia tamojšieho klubu, za účelom vybojovania prípravného stretnutia na ligovú sezónu 2008/2009.

Zhruba dve stovky divákov potleskom privítali 12 dvojíc, od 51 až po +91 kg. Po úvodnom slove prezidenta domáceho klubu Mikuláša VAREHU, sa slova ujal hlásateľ Mgr.Pavol HOSNÉDL, ktorý predstavil aktérov i dvojicu rozhodcov Štefana MAJOROSIHO a Bela ČIŽMÁRA z Košíc. Športovú výpravu BC Galanta viedol Ivan ZELENÁK, domácu manažér a tréner Ján ONDA st..

V exhibičnom dueli, v hmotnosti do 81 kg, zvíťazil domáci Ján ONDA výsledkom vzdanie v 2. kole, nad Jozefom GÁBRIŠOM z Dubnice nad Váhom.

V domácom družstve najviac prekvapili vlastní odchovanci István SÁRGA, Csaba ROSTÁS a Ádám GULYÁS, ktorí sa predstavili ako húževnatí bojovníci, suverénnym dojmom zapôsobil Martin Parlagi a štandard, na ktorý je divák už zvyknutý, odviedli Erik BALOG a Radovan KOKAVEC. Aj hosťujúci boxeri sa blysli výbornými výkonmi, z nich hlavne Ladislav TAKÁCS, Dominik MILKO, Nikolas TANKÓ, René LAKATOŠ a nekompromisný Tibor KRUŽELl. Aj  Ivan DIMITROV v 1. kole potrápil Kokavca, ale s pribúdajúcim časom sa presadili bohaté ringové skúsenosti súpera. 

Tréneri hostí Ladislav SÁRKÁNY, Martin STRASZER, Bruno HAUER a Ladislav TAKÁCS, mali možnosť overiť si potencionálnu ligovú zostavu, tak ako aj ich náprotivok Ján ONDA so svojim realizačným tímom. Myslím si, že stretnutie im poskytlo pravdivý obraz o pripravenosti svojich zverencov na seniorskú ligu a získali hodnotné  informácie kde, čo a kedy naprávať.

Stretnutie prebehlo v športovo-spoločenskej hale, v príjemnom prostredí a v patričnej športovej atmosfére. Diváci búrlivo podporovali domáce družstvo, ale ocenili aj športové umenie hosťujúcich boxerov. Vysoko treba oceniť postoj prezidenta domáceho klubu Mikuláša VAREHU, znášajúceho takmer všetky náklady na stretnutie, vrátane nákladov na výpravu hostí.   

Meranie síl dvoch klubov, formou družstvo proti družstvu, formou, ktorá bola v minulosti vždy korením boxu u nás, dala opäť za pravdu tým, ktorí tvrdia, že táto forma je najväčším ťahákom z pohľadu diváka, funkcionára, trénera i samotných športovcov. Pravdou je, že finančne je najnáročnejšia a že samotné kluby v dnešných podmienkach na
ňu jednoducho nemajú. Tí, ktorí však disponujú potrebnou boxerskou základňou, by sa v takejto zaujímavej  súťaži radi videli. Bez generálneho sponzora to ale dozaista nepôjde a tak je na ťahu ten, kto by takúto súťaž zastrešil. Boxerské hnutie by mu bolo vďačné! 
Ring v športovo-spoločenskej hale v Slovenskom Novom Meste, kde sa stretnutie uskutočnilo
Tréner BC Slovakia Bratislava Martin STRASZER (v ringu) a Ladislav SÁRKÁNY z BC Galanta počas prestávky dávajú rady borcovi v hmotnosti nad 91 kg Ivanovi DIMITROVOVI boxujúcemu v drese Galanty v jeho zápase s Radom KOKAVCOM


VÝSLEDKY STRETNUTIA
BC GALANTA vs BC Agent 007 Team SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO
10  :  12
V súboji borcov do 63,5 kg zvíťazil na body Ladislav TAKÁCS z BC Galanta nad Michalom ONDOM z BC Agent 007 Slovenské Nové Mesto
Rozhodca Štefan MAJOROSI dvíha ruku na znak víťazstva dominikovi MILKOVI v hmotnosti do 91 kg po víťazstve nad Stanislavom JÚNOM
FOTO:
Martin STRASZER
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions