I. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA
ročník 2008, 3. kolo
SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO, 3. a 4. mája 2008
V dňoch 3. a 4. mája 2008 sa za účasti 65 boxerov (34-žiaci, 21-juniori, 26-mládež) z 11 oddielov (BC Dubnica nad Váhom, BC Galanta, ŠKB Spartak Komárno, BC Lokomotíva Košice, Box Team Lučenec, BC Považan Nové Mesto nad Váhom,  JOKO BOXING Prešov, BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto, BC Trnava, MŠK Vranov nad Topľou, BC KN Zlatná na Ostrove) uskutočnilo v novovybudovanom viacúčelovom zariadení v Slovenskom Novom Meste tretie kolo I. Slovenskej dorasteneckej ligy, ročník 2008. V kategórii starších žiakov vyhral oddiel BC Lokomotíva Košice s 23 bodmi, pred MŠK Vranov nad Topľou s 21 bodmi a BC Galanta, ktorá získala 19 bodov. V kategórii juniorov na prvom mieste skončil oddiel MŠK Vranov nad Topľou s 27 bodmi, pred BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto so ziskom 26 bodov a BC Lokomotíva Košice s 20 bodmi. Poslednú kategóriu, mládež vyhral oddiel BC Považan Nové Mesto nad Váhom s 34 bodmi, pred MŠK Vranov nad Topľou so 17 bodmi a JOKO BOXING Prešov, ktorý získal 14 bodov. Po troch turnajoch je v kategórii starších žiakov na čele MŠK Vranov nad Topľou so ziskom 69 bodov, pred BC Galanta so 68 bodmi a Lokomotívou Košice, ktorá získala 65 bodov. V kategórii juniorov je na čele po troch turnajoch MŠK Vranov nad Topľou, ktorý získal 75 bodov, pred BC Lokomotíva Košice so 73 bodmi a BC Galanta s 54 bodmi. Poslednú kategóriu, mládež po troch turnajoch vedie oddiel BC Galanta so 74 bodmi, pred BC Lokomotíva Košice s 52 bodmi a BC Považan Nové Mesto nad Váhom, ktorý získal 50 bodov. Turnaj mal slušnú športovú a spoločenskú uroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Štefan MAJOROSI (AIBA, Košice). V ringu a na bodoch sa striedali rozhodcovia: Peter JACHMAN (AIBA, Zlatná na Ostrove), Viktor VAĽKO (AIBA, Košice), Jaroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava), Eva KOVÁCSOVÁ (II. trieda, Košice). Činnosť Športovo-technickej komisie na turnaji zabezpečovala členka ŠTK SABA Eva KOVÁCSOVÁ (Košice). Zdravotnícke zabezpečenie turnaja mal na starosti MUDr. Ivan HEČKO (Slovenské Nové Mesto).

Novovzniknutý klub boxu Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto zvládol usporiadanie III. kola I. SDL veľmi dobre. Usporiadateľ a majiteľ klubu Mikuláš Vareha sa za pomoci JUDr. Jána Novotného veľmi dobre zhostil takéhoto podujatia. Novovybudované prostredie prinieslo po dva dni bojov v ringu bojovné stretnutia. Nahustený kalendár bezprostredne po majstrovstvách Slovenska juniorov vo Vranove nad Topľou opäť potvrdil moju kritiku tých, ktorí najviac kritizujú a navrhujú množstvo podujatí a sami sa ich nezúčastňujú. Chýbali kluby, kde je CTM Nitra, ktorí vlastne organizovali podujatie medzinárodného charakteru, ktoré i ja presadzujem, ale nie na úkor I. SDL, ktorá je značne nahustená v tomto ročníku. Zahraničných účastníkov, by rozhodne privítali aj usporiadatelia v  Slovenskom Novom Meste, kde by si mohli vyskúšať svoje schopnosti aj seniori. Domáci by to zvládli.
V žiackej kategórii zaujali boxeri v hmotnosti do 35 kg Čonka Mário BC KN Zlatná na Ostrove, 38 kg Šimek Tomáš, Rigo Adam obaja BC Galanta. Bez problémov vyhral svoju kategóriu 50 kg Bőlcskej Csaba  ŠKB Spartak Komárno a 66 kg  Zőld Tomáš BT Lučenec. Z ostatných zaujali nové tváre Patrik Čabala, Róbert Baník obaja MŠK Vranov n./T. a Ondrej Zupko Lokomotíva Košice.
V kategórii mladší dorast - juniori s prehľadom vyhral svoje stretnutie 43 kg Marek Denisjuk MŠK Vranov n./T., prekvapenie v hmotnosti 54 kg Csaba Rostás BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto bojovným víťazstvom v záverečných kolách nad skúsenejším Tomášom Psotkom BC Galanta. V hmotnosti do 60 kg Jozef Poľák  MŠK Vranov n./T. potvrdil svoju vzostupnú formu v tomto roku a vo finále zdolal svojho niekdajšieho premožiteľa Elemíra Šarkőziho ŠKB Spartak Komárno spôsobom r.s.c. v 2 kole. V najťažšej boxujúcej hmotnosti na turnaji do 80 kg Marián Sisák  opäť nedal šancu svojmu o poznanie ťažšiemu súperovi Tomášovi Filovi z Lokomotívy Košice.
V kategórii starší dorast - mládež  v hmotnosti do 54 kg Peter Šenky  MŠK Vranov  n./T. s Máriom Tavalim BC Galanta  predviedli v ringu stretnutie aké ma byť. V ringu sa striedala tvrdosť s bojovnosťou a chuťou zvíťaziť. Peter Šenky konečne ukázal, že i keď je 17 ročný v ringu disponuje tvrdým úderom a bojovnosťou, ktorú by sme mohli zúročiť aj v medzinárodnom ringu. Vyrovnané stretnutie predviedli v hmotnosti do 64 kg Mário Zábojník BC Dubnica s Tiborom Kružeľom BC Trnava. V hmotnosti do 81 kg Tomáš Hrabovecky Joko Boxing Prešov i keď tohto roku nováčik v I. SDL dokázal, že je bojovník a s Máriom Novákom BC Galanta zviedli bojovné stretnutie do poslednej sekundy. Na turnaji v Slovenskom Novom Meste sa vyskytli problémy s nasadením boxera v hmotnosti do 69 kg, ktorý o poznanie a aj to, že štartuje dlhodobo  v hmotnosti do 75 kg bol neoprávnene posunutý  smerom dole trénerom a rozhodcami do tejto kategórie, aby sa vyhol boxerovi Nikolasovi Hoangovi 75 kg. V ringu  bolo zjavne vidieť hmotnostný rozdiel. Bolo to nepekné gesto od skúseného trénera, ale aj od rozhodcov. Na margo rozhodcov len toľko kúskovania stretnutí, dovolenie nečistého boja im rozhodne nezvýšilo kredit. Samotné bodovanie pri stretnutiach 2 : 1 na body bolo len úbohosťou
Stupeň víťazov staršieho dorastu hmotnosti do 75 kg, zľava: 2. miesto Miroslav BALÁŽ (BC Považan Nové Mesto nad Váhom), víťaz Zdenko KONRÁDY (BC Lokomotíva Košice). Odovzdávali traja predsedovia oddielov, zľava: Ing. Jaroslav ŠLESÁR (BC Dubnica n./V.), JUDr. Ján NOVOTNÝ (BC Lokomotíva Košice) a Mikuláš VAREHA (BC Agent 007 Team Slovenské Nové Mesto)
niektorých rozhodcov. Česť výnimkám rozhodcom, ktorí zachovali chladnú hlavu a čestnosť. Neprináleží mi to dlho komentovať na to majú svoju komisiu, aby si v tom  urobili poriadok.

VÝSLEDKY PRVÉHO DŇA
3. mája 2008

VÝSLEDKY DRUHÉHO DŇA
4. mája 2008


PORADIE ODDIELOV
po 3. kole I. SDL 2008


PORADIE ODDIELOV
na 3. kole I. SDL 2008
STARŠÍ ŽIACI
STARŠÍ ŽIACI

MLADŠÍ DORAST

MLADŠÍ DORAST

STARŠÍ DORAST

STARŠÍ DORAST
Návrat boxerov oddielu BC Považan Nové Mesto nad Váhom z 3. kola I. SDL 2008 zo Slovenského Nového Mesta. Stoja zľava: Dávid KRÁTKY, Mário ZÁBOJNÍK, Peter ŽUCHA, Miroslav BALÁŽ, Dominik KRÁTKY. Kvočia zľava: Marián HORŇÁK, Nikolas HOÁNG a Tadeáš KAŠAJ
TEXT:
Marián SMOLÁK
reprezentačný tréner juniorov a mládeže SR
FOTO:
Františk HORŇÁK
Pablo Software Solutions